mooi zelfgemaakt haak en breigaren webshop

Muis Jantje haken


Haak je mee?

Er is een groep voor mensen die Jantje muizen haken en/of steunen. Deze Jantjes gaan naar mensen toe met Alzheimer / Dementie. Als je graag mee wilt haken verwijzen wij u naar de Facebookpagina van deze groep. Daar staan de eisen en de patronen vermeld.

Het ontstaan van een "Jantje"

steun mij als het donker is
wees er voor mij als ik me alleen voel

De oma van de bedenker had alzheimer. Lees hieronder haar verhaal,
Langzaam zagen we haar achteruit gaan. Het verlies van oma. Ze veranderde van een koninginnevrouw naar een brokje wanhoop, zoals opa haar noemde. Naast alzheimer had oma ook parkinson. Haar ene hand wat steeds fragieler werd trilde enorm. Ik haakte voor haar een muisje met meerdere staartjes. Ze snapte niet veel meer van de dingen om haar heen. Maar het muisje bekeek ze iedere keer. Ze pakte het op, mompelde wat en legde het dan weer voorzichtig neer op de tafel. Bang dat het muisje zou breken.

Totdat het moment kwam dat ze haar laatste dagen leefde. Ze lag op bed. Haar handen gespannen onder haar kin op de borst. Het handje van de parkinson verkrampte en trilde. Het muisje hebben we in die hand gedaan en krampachtig hield ze deze vast. Het trillen stopte. Met haar andere hand pakte ze de staartjes en streek langzaam hiermee over haar mond.

Het gaf haar rust. Het niet alleen zijn. Het muisje was haar troost in haar laatste momenten.
 

Info voor de mensen die ook graag een Jantje willen hebben of maken;

Ben je enthousiast geworden na het zien van de foto's en het verhaal achter de Jantje dan mag je natuurlijk mee haken. Ze zijn druk bezig om meerdere tehuizen aan het project aan te sluiten. Deze tehuizen delen zelf de Jantjes uit aan mensen die binnen deze doelgroep vallen. Voor deze tehuizen hebben ze altijd nog Jantjes nodig. Wil je hier voor mee haken laat het dan weten. Wilt u muisjes bestellen voor iemand, ook dat is mogelijk tegen kleine onkosten vergoeding.

 

De "Jantjes" mogen alleen volgens het geschreven handleiding en patroon en materialen gemaakt worden. Deze mogen niet voor verkoop gemaakt worden. Dezen worden door vrijwilligers gehaakt en weggeven aan bovengenoemde mensen.

De "Jantjes" worden van 100% zuiver katoen gehaakt, gevuld met panty met binnenvulling zodat deze ook veilig is als mensen het in hun mond zouden doen. De "Jantje" is te wassen op 60 graden. Niet in de droger.Meer info en het patroon krijgt u via Facebook en  op http://www.muisjantje.com/ 


MooiZelfgemaakt steunt dit goede initiatief, wij steunen door gratis vulling te geven bij goedgekeurd haakgaren zoals Rio van lammy Yarns, Phildar phil coton 3 en de Limone van Schoeller en stahl, u mag dan gratis vulling meebestellen.

 

 

 

 


Sorteer op:
 
InStock Gratis