mooi zelfgemaakt haak en breigaren webshop

Adriafil

Een verhaal dat begon in 1911 in Mercatino Conca toen Paolo di Lorenzo, de overgrootvader van Alberto di Lorenzo, de intuïtie had om het water van de rivier de Conca te gebruiken om de wolspinmachines aan te drijven en een nieuw bedrijf te starten, naast zijn eigen huidige molen.

In het gebied waren zelfs veel boerderijen, waaronder schapen waarvan de wol kon worden gekocht, verwerkt en vervolgens doorverkocht als garen: zo werd de wolfabriek “Di Lorenzo Paolo & Figli” geboren.

Bij de dood van zijn vader, rond de jaren vijftig, besloten zijn zonen Paolo, Alessandro en Giuseppe Di Lorenzo uit elkaar te gaan: Alessandro verhuisde naar Rimini terwijl Giuseppe het bedrijf in Mercatino Conca leidde samen met zijn jonge broer Paolo, die al in het familiebedrijf werkzaam was.

In 1960 verhuisde Paolo Di Lorenzo naar Cattolica en veranderde de naam van het bedrijf in “Adriafil”. Dankzij zijn ondernemersvaardigheden en harde werk bereikt het bedrijf heel Italië: de toenemende vraag naar producten leidde Paolo Di Lorenzo tot de beslissing om het bedrijf naar Rimini te verplaatsen en fors uit te breiden.

Tegenwoordig beslaat het bedrijf Adriafil 3.500 vierkante meter Rimini en levert het zijn uitstekende garens aan vele klanten dankzij het werk van Paolo’s zoon, Alberto Di Lorenzo die, ondersteund door de vaardigheid en bekwaamheid van zijn vrouw Sabina Garampelli.


Sorteer op:
 
InStock 5.5
nieuw!
InStock 4.8
nieuw!
InStock 4.7
nieuw!
InStock 4.5
Noors kleurverloop
InStock 5.25
InStock 7.99
 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website gaat U hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN