mooi zelfgemaakt haak en breigaren webshop

Breiboezem gebreide borstprothese(s)


Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemgebruikers), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan.

Vrijwilligsters (Boezemvrienden) breien de borstprotheses van BreiBoezem.
Waarom gebreide protheses in plaats van siliconen protheses? Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses. Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.
Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging hebben Esther en Wendie zich als vrijwilligers aangemeld om dit project ook in Nederland met succes op te zetten. Zij zijn dan ook de bedenkers van BreiBoezem in Nederland.

De Stichting BreiBoezem is onder te verdelen in:
- Boezemdraagsters: de vrouwen die voor gebreide prostheses in aanmerking komen en deze gaan dragen
- Boezemvrienden: de breisters die landelijk aan de slag gaan om de Boezemgebruikers aan een gebreide borstprothese te helpen
- Boezemdonateurs: de sponsors en donateurs die geld doneren zodat de breisters kunnen worden voorzien van een breipakket (benodigde materialen, werkbeschrijving en inschrijfformulier). Door een bedrag te doneren aan de stichting kunnen deze materialen gekocht worden.

Het maken van de gebreide protheses gebeurt als volgt:

1.Breisters kunnen via breiboezem@gmail.com contact opnemen met Stichting BreiBoezem en hun gegevens doorgeven.

2.Die brengen je in contact met een regio-coördinator bij jou in de buurt. Bij de regio-coördinator kan je een (gratis) breipakket met de materialen ophalen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de juiste materialen gebruikt worden en kunnen we de kwaliteit van de BreiBoezems waarborgen. De regio-coördinator vertelt je welke cupmaat gebreid moet worden. MooiZelfgemaakt is regio coördinator Arnhem en verdeelt ook gratis pakketten, deze kunt u aanvragen via breiboezem@gmail.com, Mooizelfgemaakt mag alleen pakketten uitdelen als de aanvraag is gedaan via de stichting de Breiboezem.

Let op: Voorwaarde om mee te doen met breien voor onze stichting is dat je eerst deelneemt aan een breiworkshop. Daar krijg je uitleg over Stichting BreiBoezem en het maken (het patroon) van de BreiBoezems.

3.Wanneer de gebreide borstprotheses klaar zijn, lever je deze in bij de regio-coördinator. De regio-coördinator controleert de ingeleverde BreiBoezems en geeft dit aan ons door.

4.Die zorgen er voor dat de BreiBoezems bij de toekomstige draagsters terecht komen. Hiervoor worden de BreiBoezems naar de betrokken ziekenhuizen gebracht of via uitgiftepunten uitgedeeld.
Het uitdelen gaat altijd via de Breiboezem en niet via MooiZelfgemaakt.


Let op: Wij zijn niet van de Breiboezem, wij steunen alleen maar dit goede doel.
Meer informatie vind u hier
www.facebook.com/breiboezem of neem contact via breiboezem@gmail.com
met de stichting zelf.