breigaren haakgaren header

Addi Weefbreinaalden

Addi Weefbreinaalden
Addi Weefbreinaalden
21.50
OutOfStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:
Breien is een ding, weefbreien is weer wat anders. Weefbreinaalden zijn als het ware holle naalden waar extra draden doorheen lopen. De extra-draden komen er bij de punten weer uit, en leggen zich dan tijdens het breien tussen de steken. Het weven gebeurt dus eigenlijk vanzelf. Je kunt op deze manier tegelijkertijd met wel  3 verschillende draden/kleuren werken. En je kunt ook kabels, strepen of andere patronen breien.

Het breisel wordt daarbei niet elastisch, zoals wij het van het "gewone" breien gewend zijn. Het woordt eerder een soort stof. De naalden zijn maar in een maat verkrijgbaar. En omdat de naalden hol zijn, zijn ze ook vrij dik. Maar dat betekend niet dat men alleen maar met heel dik garen kan breien. In tegendeel. Als je de wol neemt, die officieel bij de dikte van de naalden zou passen, heb je meteen een soort mantelstof. Wat trouwens weer leuk is voor het maken van tassen. Voor een dikker of dunner resultaat varieert men gewoon met de dikte van het garen.

 

Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN